Contact

Algemeen

Lutherse Kerk Apeldoorn
Professor Röntgenstraat 9
7311 AM Apeldoorn
elgapeldoorn@gmail.com

Predikant

Ds. Maarten Diepenbroek (1979) studeerde theologie in Groningen en Utrecht. Na de opleiding kerkmuziek van de Protestantse Kerk was hij van 2005 tot 2007 organist van de Kapel De Wartburg van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Utrecht. Daarna was hij vicaris in de Exodusgemeente te Middelharnis/Sommelsdijk, predikant van de Hervormde Gemeente te Burgh (2009-2015) en van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Woerden (2015-2021).
Hij is sinds 2020 promovendus aan de Theologische Universiteit te Kampen. Per 1 juni is Maarten Diepenbroek als predikant werkzaam bij de Evangelisch-Lutherse gemeente Arnhem en de Evangelisch-Lutherse gemeente Apeldoorn, die een samenwerkingsovereenkomst hebben gesloten om ds. Diepenbroek voor vijf jaar te kunnen beroepen.

Kerkenraad

Onze kerkenraad bestaat uit de ouderlingen Marc Groeneweg (scriba), Paul Roomer, Koos Mechielsen, Theo van Willigenburg (voorzitter) en Len Blekkenhorst. De diaconie wordt ter hand genomen door Lisette Roomer en Liesbeth Kloosterman. Praktische zaken worden verzorgd door kerkrentmeesters Paul Roomer (beheer gebouwen en financiën), Koos Mechielsen (ledenadministratie) en Theo van Willigenburg (rooster). Huib van Iwaarden en Erik Brasz zijn onze kosters. Voor pastoraat kunt u zich wenden tot pastor Ruud Bloemendal (ook bij overlijden) en ds. Maarten Diepenbroek. U kunt ons bereiken door een mail te sturen naar elgapeldoorn@gmail.com.

Kerkmusici

De muziek in de dienst wordt afwisselend verzorgd door onze organisten Maurits Bunt en Dirk Zwart (ook pianist) en de cantores Lisa Bunt, Erik Brasz en Theo van Willigenburg.