Muziekdiensten

Muziekdienst 9 juni 2024 om 12.00 uur: ‘Parels van César Franck’

César Franck (1822-1890) werd geboren in Luik, maar was zijn hele leven werkzaam in Parijs waar hij organist was van de Sainte-Clothilde met haar beroemde Cavaillé-Coll-orgel dat Franck op 1 december 1859 zelf inwijdde.

In deze muziekdienst klinkt de oorspronkelijke versie van Francks compositie Opus 18 Prélude, Fugue et Variation die hij opdroeg aan ‘mijn vriend Monsieur C. Saint-Saënts’. De broers Euwe en Sybolt de Jong zullen deze muziekparel uitvoeren met het Johannes de Heer harmonium. Daarnaast luisteren we naar Francks bekendste werk voor zangstem Panis Angelicus (Opus 12) in (een door Sybolt de Jong gemaakt) arrangement voor piano en harmonium. Euwe en Sybolt spelen vervolgens op het Leeflangorgel een bewerking voor vier handen van Mendelssohns Wer nur den lieben Gott lässt walten (Finale)

Uitvoerenden zijn: Inge van der Schagt (sopraan), Euwe en Sybolt de Jong (orgel en piano). Voorganger in deze dienst is dominee Pieter Oussoren. Vanaf 11.00 uur wordt er koffie en thee geschonken in de Lutherzaal.

Eerdere muziekdiensten

Kijk, luister en zing mee met onze eerdere muziekdiensten van dit jaar:

In het licht van Hemelvaart

O Jesu Christ, mein Lebenslicht

Händel’s Paasjubel

Mattheus- en Marcus Passie

Epifanie