Nieuws

Intrede ds. Maarten Diepenbroek

In de middagdienst van Pinksterzondag 19 mei om 15.00 u. zal ds. Maarten Diepenbroek door ds. Pieter Oussoren worden verbonden als predikant van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Apeldoorn. In deze dienst klinkt naast het Veni Creator Spiritus, onder meer een verstild arrangement van Rachmaninov’s Tebe Poem en de Pinkster-anthem Come down o Love Divine van William Harris en Mendelssohns beroemde Verleih uns Frieden.

Uitvoerenden zijn: Lisa Bunt (sopraan), Rianne van Klaveren (alt), Theo van Willigenburg (tenor), Alexander Bunt (bariton), Maurits Bunt (orgel).

Maarten Diepenbroek

Die dag is er geen reguliere ochtenddienst.

De dienst zal plaatsvinden in de Lutherse kerk aan de prof. Röntgenstraat 9 te Apeldoorn (in het centrum bij het begin van de Loolaan).

Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje Maarten Diepenbroek en zijn echtgenoot Theo Pieter de Jong te ontmoeten. Als u de dienst bij wilt wonen, zou het fijn zijn wanneer u uw komst voor 14 mei zou kunnen melden via elgapeldoorn@gmail.com.

Zoek de stilte op

Op zaterdag 15 juni bezoeken we met elkaar het klooster Nieuw Sion (aanvang 11 uur bij de ingang). We wonen er ook een stiltegebed bij.

Klooster Nieuw Sion is een plaats en gemeenschap waar mensen dichter bij God, bij zichzelf, bij de medemens en de natuur kunnen komen door stilte en gebed, arbeid en gastvrijheid vanuit een christelijke, neo-monastieke spiritualiteit.

Iedereen – lid of geen lid – is welkom. De lunch is inbegrepen. Opgave kan via elgapeldoorn@gmail.com. Wilt u wel graag komen, maar kunt u zelf niet rijden? Mail dan ook naar elgapeldoorn@gmail.com voor een lift.

ActieVakantiegeld Samen Delen’

Samen met andere Apeldoornse kerken doen we mee aan de actie waarbij we een deel van onze rijkdom (vakantiegeld!) afstaan aan gezinnen die veel mindere te besteden hebben. Vorig jaar werd meer dan € 200.000 ingezameld en konden bijna 1000 gezinnen geholpen worden met een contante gift. Ook vanuit onze gemeente wordt meegeholpen met het verwerken van aanvragen en het rondbrengen van enveloppes met inhoud.

U kunt een gift geven via de QR code of een bedrag overmaken naar rekeningnummer: NL 69 RABO 037 37 40 298 t.n.v. de Diaconie Protestantse Gemeente Apeldoorn (PKN) o.v.v. Vakantiegeld Samen Delen.

Iedere bijdrage is welkom! 100% van de giften komt ten goede aan ontvangers van deze actie.

Uw gift is aftrekbaar voor de belasting (ANBI).